Cronica Teatrală

Despre spectacole

CASTING CALL! – Spectacol în regia Adinei Lazăr

Asociația Pro Teatru caută un actor și o actriță, disponibili în perioada 25 august – 15 octombrie 2020, pentru un proiect care se va desfășura la Zalău în regia Adinei Lazăr. Căutăm persoane cu vârsta între 22 și 35 de ani. Așteptăm 2 fotografii + un CV la adresa de e-mail: contact@proteatru.ro, până în data de 5 martie.

Informații: 0742 860 457

Casting Call - Adina Lazăr
Casting Call – Adina Lazăr

Selecție Sezonul Artiștilor Zalău 2020

Open Call Sezonul Artiștilor
Open Call Sezonul Artiștilor

Selecția pentru Sezonul Artiștilor iunie-septembrie 2020 e deschisă până în 31 martie.
Așteptăm propunerile dumneavoastră la adresa festival@proteatru.ro.
Ce căutăm?
Spectacol de teatru, one-man/woman-show, perfomance, spectacol de stradă, spectacol de dans, concert, vernisaj, expozitiție, fotografie, ateliere, evenimente culinare, lansări/prezentări de carte, orice eveniment cultural-artistic.
Pentru selecție vă rugăm să ne trimiteți următoarele(unde este cazul și se aplică)
• Prezentare
• Fotografii
• Filmare integrală
• Rider tehnic
• Deviz
• Perioada agreată de către dumneavoastră

Monoloagele Vaginului – Un spectacol despre femei pe care trebuie să îl vadă orice bărbat

Monoloagele Vaginului
Un spectacol despre femei pe care trebuie să îl vadă orice bărbat

MV - 8 martie
M_V_Cover

Cu ocazia zilei de 8 martie, Asociația Pro Teatru vă invită să sărbătoriți ziua femeii, în modul său specific – la teatru! Monoloagele Vaginului se va juca la Casa Municipală de Cultură, începând cu ora 19:00. Cu toate că titlul spectacolului, realizat după piesa scriitoarei Eve Ansler, poate să șocheze spectatorii, aceștia vor rămâne profund sensibilizați după vizionarea acestuia.
Asociația Pro Teatru propune un spectacol simplu, curat, al cărui ingredient principal este lejeritatea și finețea actoricească a celor trei protagoniste: Serenela Mureșan, Cristina Ragos și Codruța Vasiu.

„Monoloagele vaginului” – un exercițiu actoricesc de o rară sensibilitate. O porție de umor de cea mai bună calitate. Emoție, senzualitate, feminitate.
Textul aflat la baza spectacolului s-a jucat pentru prima dată în subsolul unei cafenele din Greenwich Village, iar apoi a fost tradus în nu mai puțin de 48 de limbi și a fost jucat în peste 140 de țări. Printre actrițele care au interpretat acest text excepțional se numără: Jane Fonda, Whoopi Goldberg, Glenn Close și Susan Sarandon.
Biletele se pot achiziționa online pe site-ul www.proteatru.ro/bilete sau www.entertix.ro
Spectacolul nu este recomandat persoanelor sub 16 ani.

Actorul zălăuan Darius Prodan și colegii lui vă așteaptă la spectacolul Pisica Verde

Pisica Verde

Prietenie, sentimente neîmpărtășite, emoții,  nevoia de înțelegere, de apreciere, nevoia de libertate. Sună cunoscut? Nu e nimic altceva decât universul adolescenței presărat cu bucurii și probleme, tărâmul din care n-am vrea să mai plecăm, iar oamenii mari s-ar întoarce oricând. Activitatea Asociației ProTeatru debutează în luna Octombrie cu o poveste despre întunericul din noi, dezvăluită cu tandrețe și inocență prin vocea a șase adolescenți.

Spectacolele organizate de  Asociația ProTeatru continuă în această lună cu un spectacol captivant, ”Pisica Verde”.  Zălăuanii sunt așteptați în 9 Octombrie să se reîntoarcă fascinanta și neînțeleasa perioadă a adolescenței. E greu să fii înțeles ca adolescent, e greu să  înțelegi un adolescent și de aceea actorii din distribuția acestui spectacol vor încerca să explice fragilitatea și vulnerabilitatea acestei vârste. De ce viețile noastre sunt date peste cap și nici măcar noi nu ne putem explica ce s-a întâmplat? ”Pisica Verde” pătrunde în universul adolescenței, vorbind despre prietenie, despre dragoste, despre nevoia de recunoaștere, de susținere emoțională, de aventură, de evadare.

Readucem în ochii publicului fosta Casă de Cultură Municipală – Kalvineum

Ca un element de legătură între adolescență cu ”oamenii mari”, spectacolul se va desfășura, începând cu ora 19:00, la Kalvineum, adică fosta Casă de Cultură Municipală(Corneliu Coposu, nr. 17), spațiu sacru de joc, unde se desfășurau în trecut evenimente culturale inedite.

Pisica verde, de Elise Wilk este o poveste despre întunericul din noi, care se rezvăluie cu tandrețe și inocență prin vocea a șase adolescenți. Misterul unei lumi ce amintește de orășelul Twin Peaks este adus treptat la lumină, prin energia unui spectacol construit sub forma unui concert rock. Fragilitatea, vulnerabilitatea acestei vârste ăși caută exprimarea și cere să fie auzită, prin istoria unei crime care ne amintește ce se poate pierde cu adevărat atunci când ignorăm existența unei vieți ascunse a adolescenților.

Spectacolul este în regia lui Eugen Gyemant, iar cele șase voci care vor da suflu spectacolului sunt: Alis Pelle, Oana Vlad, Francesca Pop, Eduard Hirizoiu, Alex Popa și Darius Prodan.

Biletele se pot găsi pe www.proteatru.ro/bilete. Actorul zălăuan Darius Prodan și colegii lui îi așteaptă cu nerăbdare pe iubitorii de artă la acest spectacol, promițându-le o călătorie prin adolescență și printre adolescenți.

Dorești să scrii despre un spectacol?

Intră în echipa Cronicii Teatrale
Contactează-ne!