Actorul zălăuan Darius Prodan și colegii lui vă așteaptă la spectacolul Pisica Verde

Pisica Verde

Prietenie, sentimente neîmpărtășite, emoții,  nevoia de înțelegere, de apreciere, nevoia de libertate. Sună cunoscut? Nu e nimic altceva decât universul adolescenței presărat cu bucurii și probleme, tărâmul din care n-am vrea să mai plecăm, iar oamenii mari s-ar întoarce oricând. Activitatea Asociației ProTeatru debutează în luna Octombrie cu o poveste despre întunericul din noi, dezvăluită cu tandrețe și inocență prin vocea a șase adolescenți.

Spectacolele organizate de  Asociația ProTeatru continuă în această lună cu un spectacol captivant, ”Pisica Verde”.  Zălăuanii sunt așteptați în 9 Octombrie să se reîntoarcă fascinanta și neînțeleasa perioadă a adolescenței. E greu să fii înțeles ca adolescent, e greu să  înțelegi un adolescent și de aceea actorii din distribuția acestui spectacol vor încerca să explice fragilitatea și vulnerabilitatea acestei vârste. De ce viețile noastre sunt date peste cap și nici măcar noi nu ne putem explica ce s-a întâmplat? ”Pisica Verde” pătrunde în universul adolescenței, vorbind despre prietenie, despre dragoste, despre nevoia de recunoaștere, de susținere emoțională, de aventură, de evadare.

Readucem în ochii publicului fosta Casă de Cultură Municipală – Kalvineum

Ca un element de legătură între adolescență cu ”oamenii mari”, spectacolul se va desfășura, începând cu ora 19:00, la Kalvineum, adică fosta Casă de Cultură Municipală(Corneliu Coposu, nr. 17), spațiu sacru de joc, unde se desfășurau în trecut evenimente culturale inedite.

Pisica verde, de Elise Wilk este o poveste despre întunericul din noi, care se rezvăluie cu tandrețe și inocență prin vocea a șase adolescenți. Misterul unei lumi ce amintește de orășelul Twin Peaks este adus treptat la lumină, prin energia unui spectacol construit sub forma unui concert rock. Fragilitatea, vulnerabilitatea acestei vârste ăși caută exprimarea și cere să fie auzită, prin istoria unei crime care ne amintește ce se poate pierde cu adevărat atunci când ignorăm existența unei vieți ascunse a adolescenților.

Spectacolul este în regia lui Eugen Gyemant, iar cele șase voci care vor da suflu spectacolului sunt: Alis Pelle, Oana Vlad, Francesca Pop, Eduard Hirizoiu, Alex Popa și Darius Prodan.

Biletele se pot găsi pe www.proteatru.ro/bilete. Actorul zălăuan Darius Prodan și colegii lui îi așteaptă cu nerăbdare pe iubitorii de artă la acest spectacol, promițându-le o călătorie prin adolescență și printre adolescenți.

Comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.