Despre Asociația Pro Teatru

Un proiect născut din nevoia unei comunități pentru cultură.

Asociația Pro Teatru a luat naștere în luna august a anului 2018 cu o misiune clară: să diversifice și să îmbogățească peisajul cultural al Municipiului Zalău. Cu pasiune și dedicare, am evoluat rapid, câștigând o reputație strălucită datorită calității și diversității evenimentelor culturale pe care le-am organizat încă de la începutul călătoriei noastre.

5+

Ani de activitate

450+

Evenimente organizate

Festivalul Pro Teatru

Curtea Artiștilor

Binecunoscutul festival "Curtea Artiștilor" reprezintă vârful nostru de lance și un proiect deosebit de complex și diferit față de un festival clasic de artă. Este un festival-stagiune desfășurat pe perioada verii în curtea unei case, special gândit pentru a compensa lipsa infrastructurii culturale locale. Transformând această curte într-un spațiu inedit, am găzduit deja trei ediții de festival, finanțate din vânzarea de bilete și sponsorizări din sectorul privat. În 2022, am reușit să găsim o nouă locație pentru festival, concesionând o hală industrială de aproximativ 1000 de metri pătrați, pe care ne dorim să o transformăm într-un viitor centru cultural.

Festivalul "Curtea Artiștilor" a adus la Zalău nume sonore din lumea artistică, precum Maia Morgenstern, Pavel Bartoș, Florin Piersic Jr, Ada Milea, Anca Sigartău, Marius Bodochi sau Răzvan Vasilescu. Astfel, mii de locuitori din Zalău au avut ocazia să participe la evenimente culturale și ateliere educative în fiecare vară. Acest festival a fost, de asemenea, subiectul unui documentar realizat de ARTE TV.